ΕΚΘΕΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ, ΘΕΟΤΟΚΗΣ ΖΕΡΒΟΣ
06/12/10 – 24/01/11

Μια έκθεση ζωγραφικής, ξεχωριστή από αυτές που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα αναλαμβάνει να παρουσιάσει η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη. Η ψηφιακή ζωγραφική, η οποία πραγματοποιείται με τη βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην Πινακοθήκη και εντυπωσιάζει.

Ο Σπύρος Βλάχος και ο Θεοτόκης Ζερβός έχοντας βάλει τις ηλεκτρονικές τους πινελιές παρουσιάζουν τα πρωτότυπα έργα τους στο φιλότεχνο κοινό. Ο Σπύρος Βλάχος παρ' όλο που από το 1980 χρησιμοποιούσε παραδοσιακά μέσα δημιουργίας, τόλμησε το 1989 και για πρώτη φορά παρουσιάζει έργα κατασκευασμένα με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Στη συγκεκριμένη έκθεση αναλαμβάνει να παρουσιάσει μονοτυπίες με κερκυραϊκά και σύγχρονα θέματα. Ο Θεοτόκης Ζερβός επιλέγει να παρουσιάσει έργα φτιαγμένα από ψηφιακό κολάζ. Κατορθώνει και ενώνει διαφορετικά οπτικά στοιχεία μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων και προσφέρει ένα υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα. Οι δύο "ψηφιακοί καλλιτέχνες", πειραματίστηκαν με νέους τρόπους και φρέσκιες ιδέες, με αποτέλεσμα να ανατρέψουν την παραδοσιακή ζωγραφική και να παρουσιάσουν μια νέα μορφή ζωγραφικής η οποία ανοίγει νέους ορίζοντες για το μέλλον.